Corona

Coronavirus

Deze pagina heeft als doel om u u zo goed mogelijk te informeren over vragen rondom het coronavirus.

Heeft u een vraag die niet in een van onderstaande Veelgestelde vragen beantwoord wordt, neem dan contact met ons op. 

 

Wat is  het huidige reisadvies?

Voor onze reizen houden wij het reisadvies, dat door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt vastgesteld, nauwlettend in de gaten. We voeren reizen uit naar bestemmingen met kleurcode groen, geel en voor sommige landen ook naar kleurcode oranje. 

Dit reisadvies is afhankelijk per land of zelfs per regio en wijzigt regelmatig. Wilt u voor uw bestemming het reisadvies raadplegen? Kijk dan op Nederlandwereldwijd.nl 

Reizen naar code oranje gebieden?

Wij voeren alleen reizen uit naar landen met een oranje reisadvies als dit veilig en verantwoord kan er geen quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers bij aankomst van toepassing is.

Boekt u een reis, dan bent u op de hoogte van het huidige reisadvies voor deze bestemming. Is op het moment van boeken het reisadvies van uw bestemming oranje, dan is het oranje reisadvies op een later moment geen reden meer om uw reis uit te stellen, om te boeken of te annuleren. Wij gaan er dan vanuit dat u op de hoogte bent van de eventuele risico's, zoals de persoonlijke dekking van uw reisverzekering.

Het reisadvies wordt aangepast naar code oranje

We voeren ook reizen uit naar bestemmingen met een kleurcode oranje. Bij de keuze om de reis uit te voeren staat uw veiligheid voorop. Uiteraard zullen wij u informeren over de veranderende kleurcode en de eventuele aangepaste maatregelen. Wij zullen de reis enkel uitvoeren indien het mogelijk is het reisprogramma uit te voeren zoals gepland.

Wat als mijn reis niet door kan gaan door gewijzigde inreisbeperkingen?

Mocht het zo zijn dat u een reis geboekt heeft naar een land waar Nederlanders vanwege de inreisbeperkingen niet meer welkom zijn, dan zal Travel on joy  haar verantwoordelijkheid nemen en mag u kosteloos uw reis omboeken. Indien u de reis niet kunt/wilt omboeken, dan ontvangt u uw geld terug. 

Indien Nederlanders wél welkom zijn in een land, maar verplicht in quarantaine moeten bij aankomst, dan kunnen wij de reis niet uitvoeren zoals gepland. In dit geval krijgt u de mogelijkheid om uw reis om te boeken of uw geld terug te vragen. Het is echter wel mogelijk dat u als reiziger op grond van uw specifieke, persoonlijke gezondheidssituatie (bijv. niet volledig gevaccineerd) bij aankomst, tijdens uw vakantie of bij terugkomst in quarantaine moet. In een dergelijk specifiek geval (d.w.z. geen regel voor álle reizigers) ligt dit in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger. U heeft als reiziger onder de wetgeving dan geen recht de pakketreis kosteloos te annuleren.

Wat als mijn bestemming afwijkende of aanvullende eisen stelt aan vaccinaties?

Ieder land trekt zijn eigen plan op het gebied van vaccinaties, maatregelen en (in)reisvereisten.  Wat heeft dit voor gevolg voor u als reiziger? Het volgende geldt: 

Als wij als reisorganisatie de reis niet kunnen uitvoeren zoals gepland (bijv. omdat alle Nederlanders niet worden toegelaten of in quarantaine moeten bij aankomst), wij de reis in overleg met u als reiziger zullen omboeken of annuleren. Indien de reis wordt geannuleerd, ontvangt u uw geld terug.

Als u als individuele reiziger niet voldoet/kan of wil voldoen aan de eisen van het bestemmingsland, dit in uw persoonlijke risicosfeer ligt, incl. de kosten die dit met zich meebrengt. Dit geldt dus ook in het geval dat u één Janssen vaccin heeft gehad, maar de bestemming vraagt om twee vaccinaties.

Wat is een Digitaal corona Certificaat (DCC)?

Over het algemeen is er binnen de EU-lidstaten afgesproken dat reizigers mogen reizen met het zogeheten Corona Paspoort/het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Hiervoor is de CoronaCheck App  in gebruik, waarbij u middels een QR-code uw vaccinatiebewijs (volledig gevaccineerd), herstelbewijs of negatieve (PCR-)testuitslag moet tonen. Sommige landen hanteren tegenwoordig zelfs een combinatie van een vaccinatiebewijs én een negatieve (PCR-)test als vereisten.

LET OP! Buiten de EU-lidstaten geldt dat u enkel mag reizen met een Engels certificaat van uw vaccinatiebewijs, en in sommige landen ook met enkel een Engels certificaat van uw herstelbewijs of negatieve PCR-test. U kunt hier dus niet reizen met de CoronaCheck App, waarbij u dus moet zorgen dat u in het bezit bent van het internationale reisdocument/ de geprinte Engelse verklaring van uw vaccinatiebewijs. Zie ook: www.coronacheck.nl/print.

Ik ben niet (volledig) gevaccineeerd, kan ik dan wel op reis?

Vanwege de corona pandemie gelden er op veel bestemmingen restricties. Om onze groepsreizen soepel te laten verlopen en de reis veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren adviseren wij u dringend om gevaccineerd op reis te gaan. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw medereizigers.

Daarnaast zijn er landen die reizigers enkel toelaten wanneer zij volledig gevaccineerd zijn. Indien u niet volledig gevaccineerd bent kan het land u de toegang weigeren óf een quarantaineplicht opleggen. Wel of niet in het bezit zijn van een (volledige) vaccinatie valt in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger, wij kunnen als reisorganisatie hier geen invloed op uitoefenen. Wel adviseren wij u dringend om het wel te doen.

Indien volledige vaccinatie een vereiste is om naar uw bestemming af te reizen, en u bent niet volledig gevaccineerd, dan zult u dus zelf zorg moeten dragen voor de gevolgen van deze eventuele onvoorziene wijzigingen/consequenties vanwege COVID-19.

Wij mogen en zullen geen vaccinatieplicht opleggen aan onze reizigers, maar wij adviseren om enkel volledig gevaccineerd met ons op reis te gaan. Indien u besluit u niet te vaccineren en toch kiest om op reis te gaan, houd er dan rekening mee dat u zowel voor, tijdens als na de reis (PCR-)testen moet ondergaan, dit is per land verschillend. U bent hierbij zelf verantwoordelijk voor het uitzoeken van de testlocaties ter plaatse en het verkrijgen van de negatieve (PCR-)testbewijzen.

Wat zijn de inreisregels in Nederland?

Er is een checklist inreisregels in Nederland beschikbaar op Rijksoverheid.nl om terug naar Nederland te reizen.

Wat gebeurt er als ik positief  test op Covid-19 tijdens mijn reis?

Test u tijdens de reis positief op Covid-19 dan komen de bijkomende kosten (bijv: quarantainehotel, aanvullend vervoer en het (om)boeken van vliegtickets) voor eigen rekening of voor rekening van uw reisverzekering (indien dit binnen uw persoonlijke dekking valt, een aanvullende Covid-19 dekking is aan te raden). Wees daar goed van op de hoogte.

Mocht een medereiziger tijdens de groepsreis onverhoopt besmet raken en hierdoor een door de lokale overheid opgelegde quarantaine situatie veroorzaken, dan zijn de hieraan verbonden extra kosten ook voor eigen rekening voor iedere reiziger die in quarantaine moet, ongeacht de persoon die dit veroorzaakt heeft.

Travel on joy zal in deze uitzonderlijke gevallen de nodige ondersteuning en hulp bieden. 

Informeer altijd voorafgaand aan de reis (ook voorafgaand aan het boeken van de reis) over de (corona)situatie van uw bestemming, maar win ook informatie in over uw persoonlijke verzekeringsdekkingen. De uiteindelijke verantwoordelijkheid om aan de juiste (in)reisvereisten van de bestemming te voldoen, ligt bij u als reiziger.

Handige websites*

Reisadviezen voor Nederlandse reizigers 

VisumCentrale met health requirements per land

De Nederlandse gezondheidsverklaring voor uw terugreis naar Nederland.

*De informatie op bovenstaande websites is onderhevig aan veranderingen, Travel on joy is niet aansprakelijk voor de getoonde informatie en adviezen op deze websites.

Reisverzekeringen

Onderstaand vindt u reisverzekeraars* die rekening houden met Corona in hun polisvoorwaarden. We raden aan een reisverzekering te kiezen die dekt bij een oranje reisadvies, bijrepatriëring en een verlengd verblijf. Ook aan te bevelen is een annuleringsverzekering die uitkeert mocht u onverhoopt positief testen voor u vertrekt. Controleer altijd zelf of een verzekering al dan niet dekking biedt in uw specifieke situatie en voor uw reisplannen.

Oom reisverzekering

De ANWB

Allianz Global Assist

Unigarant

De Europeesche verzekeringen

*De lijst van verzekeraars groeit en breiden we de komende tijd uit. Deze tips zijn vrijblijvend om u te helpen bij uw keuze maar zonder enig advies, toezegging of garantie bij het sluiten van een verzekering. Laat u goed adviseren en bestudeer goed welke polis bij u past. Travel on joy heeft geen samenwerking met deze verzekeraars en krijgt géén enkele financiële vergoeding voor deze vermelding en/of wanneer u een verzekering afsluit via deze links.

Zorgverzekering

U bent voor zorg in het buitenland verzekerd middels uw zorgverzekering tegen het Nederlandse tarief. We bevelen aan voor uw reis een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten met voldoende dekking.

© 2021-2022 Travel on joy · Alle rechten voorbehouden. 

KvK-nummer: 83600736

Btw-id: NL003846827B64

Lid van 

Berichten {{unread_count}}
Chat met: {{currentConversation.display_name}}
{{chat.display_name ? chat.display_name[0] : ''}}

{{chat.display_name}}

U: {{chat.last_message.content}}

{{chat.unread_count }}